fredag 16 december 2016

Stjärnminialbum

Så här i juletider kan det vara roligt att skapa ett album för att stoppa in alla de fina julbilderna som ni säkert som jag planerar ta under julen. Därför har jag i år gjort ett stjärnminialbum så att man lättare kan ha albumet framme och faktiskt se på bilderna samtidigt. När albumet är ihopvikt är det alldeles platt och mäter ca 6x4 tum och när det är utvikt ser det ut som en stjärna.

Jag har gjort en liten tutorial till er om ni också blir sugna att göra ett eget. Det är faktiskt riktigt lätt att göra men kräver lite tid :)


IHOPVIKT

UTVIKT

Du behöver:
3 st cardstock = 7 bitar (4x12 tum)
3 st cardstock = 7 bitar (4x10 tum)
3 st cardstock = 7 bitar (4x8 tum)
Mönstrat papper = 2 bitar (3¾x5¾ tum)
Band
Tejp
Sax/Skärmaskin
Scoreboard/Falsben

1. Biga alla cardstockbitarna på mitten. Alla bitar ska ha samma höjd, men olika längd.


2. Tejpa sedan fast bitarna i varandra enligt bilden, bara längst fram och med den längsta bakerst och den kortaste längst fram.


3.. Tejpa sedan ihop de sju ”pilarna” med varandra. OBS! Tejpa inte inte vid den bakersta kanten, då kommer albumet inte gå att vika ihop platt. Ett tips vid tejpning är att ta bort den främre tejpen, och dra bort bara lite på sidorna (se den högra, nedre bilden) och vik dem utåt. Passa in nästa del och dra sedan lätt bort skyddspappret. Nu behöver du inte oroa dig för att allt sitter fast om du gör fel och du har mer tid på dig att rätta in dina papper.


4. Limma/tejpa nu fast bandet på utsidan, på både fram och baksida. Låt bandet hänga ut ca 20 cm utanför albumet för att kunna knyta fast albumet i sin stjärnform efter det är utvecklat. 


5. Sätt sedan fast mönstrat papper på både fram och baksida. Dekorera utvändigt och invändigt efter tycke och smak. Klart! :)
 

Inga kommentarer: