måndag 17 oktober 2016

One sheet boxJag funderade länge på vad jag skulle visa för ask men kom till slut fram till att jag nu inför jul var sugen på att göra en s.k. One sheet box att ge bort några julgodsaker i. En One sheet box är alltså en ask gjord av endast ett enda ark papper och den är otroligt snabb att göra, särskilt om du har en scoreboard. Här kommer lite snabba instruktioner och bilder (tyvärr är måtten i tum eftersom det blir lättare med min scoreboard).

Börja alltså med ett ark i 12 tum. Gärna mönstrat på båda sidorna så blir det fint även på insidan :) Från den ena sidan bigar du vid 1 tum, 3,5 tum, 6,5 tum och 9 tum. Från den andra sidan bigar du vid 3 tum och 9 tum.


Sedan klipper du (i de bigningar du just gjort) från ena sidan (den med den lilla bigningen) in till bigning nummer 3 och från den motsatta sidan klipper du in till bigning nummer ett. På den sidan med den lilla bigningen klipper du även bort två sidor (se bild nedan) för att forma locket.


Nu har du själva stommen klar och redo att klistras/limmas ihop. Du ser på bilden nedan hur man gör genom att fälla in flikarna och sedan sätta fast dem "inne" i asken.


Nu är asken klar och du kan välja om du vill vika in locket eller fästa det på utsidan på något sätt. Sen är det bara dekorationerna kvar :)

Inga kommentarer: