måndag 16 mars 2015

Färgläggning med ProMarkers

Ofta använder jag någon motivstämpel på mina kort och då färglägger jag med ProMarkers.
Jag har långt ifrån alla pennor, men jag har så pass att jag klarar mej, köper till någon då jag hittar till bra pris eller på köp och sälj-sidor.

Nu till själva kärnan! Jag har skrivit ut en digistämpel på ColorCopy-papper. Stämpeln är från Saturated Canary (en av mina favoriter).


Jag börjar alltid med ansiktet/huden. Jag har använt mej av tre färger som jag blandar ihop tills jag är nöjd. Färgerna är: blush, pastel pink och sandstone. För det mesta använder jag den här kombon för att jag gillar rosig hy.


Det andra jag ger mej på är håret (älskar hår på SC:s stämplar). Den här gången blev det ett blont hårsvall. Det första jag gjorde var att måla den ljusaste färgen i nästan hela håret, utom de partier jag ville ha extra ljusa. Sen gick jag mörkare och mörkare och blandade med den ljusare hela tiden.
Färgerna jag använt är: pastel yellow, mustard, sandstone och cocoa. Avslutningsvis la jag på mörkare partier/skuggor med burnt sienna (utan att blanda).


Med ballongen började jag med den ljusa färgen, pastel pink, la sen på crimson och blandade med pastel pink. Lite burbungy på slutet för att få en skuggning.
Jag har använt samma teknik med ljust först och sen mörkt som blandas ihop med den ljusa färgen på allt utom strumporna. Där ville jag ha vita strumpor, men ha en skuggning. Då tig jag en grå nyans och målade skuggningen och gick sen loss med en blender. Den har ingen färg, men ljusar upp och blandar. Avslutningsvis tog jag den lite på kläderna också och skorna för att få en mjukare och akvarellkänsla.

Glöm inte bort månadens tävling!