söndag 15 juni 2014

Hitta inspiration

Nu börjar det vara semestertider och det lovas en kanonsommar. Hoppas att det stämmer!


Vi samlar på oss inspiration på olika sätt. Det som är vanligast är nog att kolla alla skapande bloggar och grupper på Facebook, forum och företagsbloggar. Eller de analoga böcker och tidningar som finns. Och självklart Pinterest.
En lista på sånna skulle gå göra lång, men det tänkte jag inte göra.
Istället tänkte jag tipsa om podcasts.
Jag har under en tid lyssnat på två olika amerikanska poddar. Paperclipping roundtable och The Digi Show. Det är praktiskt att kunna lyssna och få inspiration samtidigt som jag kan göra något annat samtidigt.Paperclipping roundtable leds av Noell Hyman och hon bjuder in några gäster till varje program och de pratar runt ett tema. Det handlar mycket om att bevara minnen, organisera sej och hitta sin “mojo”. Ibland är det tekniktips och material som lyfts fram. Varje vecka får deltagarna i programmet dela med sej av en “Pick of the week”. Det kan vara allt från produkter (gamla och nya) eller inspirationskällor. Alla länkar finns i avsnittsguiden. Noell brukar ha specialavsnitt när CHA har varit och även bjuda på videos på sin blogg.
(I avsnitt 208 är Frank Garcia med och pratar en hel del om sitt besök till Sverige)
The Digi Show var (ja, den har tyvärr lagt ner, men ändå finns den delvis kvar i systerpodden The Daily Digi Digest) en pod som riktade sej i första hand till digitala scrappande, men hade samtidigt mycket som en pappersscrappare har nytta av.  I övrigt är det uppbyggt på liknande sätt som Paperclipping, med gäster och teman.Nu har det kommit en svensk podcast som jag tycker att alla ska lyssna på. Det är Papperspodden. Det är Ciza Hagholm (Pysseldags) och Martha Johansson som är de drivande tjejerna bakom podden. Som podden heter så handlar den om papperspyssel i första hand. Material fördjupningar och tekniker. Det passar alla, nybörjare som erfarna pysslare.
De har även en fb-grupp Papperspodden på FB.
Då det är en ny pod så kan allt hända :)


Hoppas ni fått lite nytt att kolla in och att ni blir inspirerade. Vill ni dela med er av era inspirationskällor, så skriv en kommentar och dela länkar mm.

Glöm inte bort månadens tävling som fortfarande är igång.
Inga kommentarer: