onsdag 10 juli 2013

Handgjorda blommor

Hej
 
Här kommer en variant på hemgjorda blommor. Och blommor kan man väl aldrig få för mycket av eller hur?
 
 
Börja med att stansa ut ett antal blommor med en stans som ger en liknande blomma som på bilden. Mista dem med vatten eller glimmer mist. Beroende på papper så kan de vara lättare att jobba med blommorna om de får vila en stund innan man börjar jobba med dem.
 
 
Ta en blöt blomma och skrynkla bladen över en penna så som bilden visar. Ibland kan man få "tvinga" pappret att göra små veck i stället för ett stort veck, men det beror på hur pappret beter sig. Det är massa småveck som vi är ute efter här.
 
 
Har du tid så låt blommorna torka tills nästa dag annars torka dem med embossing-fönen. När de är torra så limmar man ihop dem. Har man flera olika storlekar på stansar, så är det fint att göra en blomma av flera lager med både stora och små blomblad. Jag hade en större stans förut, men den klarade inte av att ramla från skrivbordet och ner i golvet.
 
 
Här ser ni några färdiga blommor. På dessa så har jag lagt lite Inka gold på kanterna och lite mist på den creamefärgade.
 
Ha en jättebra dag
Kramar Marie
 

1 kommentar:

Johanna1978 sa...

Älskar att göra egna blommor av olika varianter. Den här kommer jag garanterat att göra flera gånger då den är så enkel att göra.
Tack för beskrivningen!