måndag 7 november 2011

Hvordan lager blomster av blonde/spets.

I dag tenkte jeg, Anne/Scrappefruen, å vise hvordan man kan lage sine egne blomster av blonder/spets. Disse er enkle å lage, det går kjapt, og man kan lage de i uendelige varianter, farger og størrelser.

Det man behøver av utstyr er:
Blonde/Spets
Saks
Nål
Tråd
Brads
Evt. glitterlim/glimmermist for dekorasjon.Man begynner med å tråkle tråden gjennom blonden/spetsen. Det vil si man syr opp og ned fra begynnelse til slutt.


Når man har fått sydd tråden gjennom hele blonden/spetsen, snurper man den sammen og jobber litt med den til den får den formen man vil ha på blomsten sin. Så knyter man tråd-endene sammen. Det lønner seg å knyte en 2 til 3 knuter for å sikre tråd-endene godt, så de ikke sklir opp igjen.


Når man har fått festet tråden godt, klipper man bort overflødig tråd, og eventuelt justerer blomsten litt. Nå vil man sitte igjen med en blomst som er klar til dekorering.


Så finner man brads, knapper eller noe annet man synes er fint til center-piece, og stikker den i midten på blomsten og fester det. Man kan også bygge opp blomstene i flere lag. Jeg bruker ofte å spraye blomstene med glimmermist og/eller dekorere de med glitterlim for å få litt ekstra liv i de.


Og her er en LO hvor jeg har brukt min hjemmelagede blonde-blomst som dekorasjon:

Detalj-bilde av blomsten:


Hade bra til neste gang!

4 kommentarer:

Mackan sa...

Bra tips!

Päivi sa...

Tack för tipset!

Och layouten!!! Så läcker!!!!!

Wanel sa...

Härligt tips! Känns enkelt!

Och en underbar LO

Mikaela sa...

så sjuk snygg!! otroligt fina blommor till dekoration!!