fredag 13 maj 2011

Välkommen Päivi!

Idag lyfter vi på hatten för vårt nytillskott i inspirationsteamet. Ingen mindre än Päivi, även känd som Paivja, har hoppat på ScrappaLoss-tåget. Det är vi mycket glada för och ni kommer får se mycket härlig inspiration från Päivi i framtiden.Namn, ålder, familj
Päivi Jänkälä, 42 år, kallar mig ute i cyberspace även för Paivja. Bor i Haparanda tillsammans med min lilla familj bestående av mig, min man och vår 8 åriga son.

Vad fick dig att börja scrappa och när börjdade ditt intresse?
Ända sedan barnsben har jag gillat att pyssla. Redan som barn försökte jag mig på att göra kort. Genom åren blev det många kort till nära och kära. 2009 började jag följa min kusin Majas blogg (stokk-eyovine.blogspot.com ) och blev lite sugen på att testa göra layouter. I samma veva hittade jag flera andra för mig nya bloggar och en helt ny värld. Hösten 2009 gjorde jag min första beställning på lite papper, fram till dess hade jag handlat på Tiimari och bokhandeln i Torneå (Finland). Jag köpte någon stämpel och till slut var jag helt fast i denna underbara hobby :)

Vad inspirerar dig?
Inspiration får jag mycket av tävlingar och utmaningar faktiskt. Det finns så många roliga tävlingar och utmaningar som bara sätter fart på mina fingrar :) Det är inte alltid jag följer och deltar i tävlingen men de ger mig idéer och inspiration. Sedan blir jag givetvis inspirerad av alla otroligt fina scrapbloggar som finns runt om i världen. Att få beställningar på kort, är också inspierande när jag får veta lite om mottagaren.

När scrappar du som bäst ?
Scrappar bäst gör jag nog då min man jobbar och sonen sover :)

Var scrappar du
Jag har ett litet rum som vi i familjen kallar för pysselrummet som är i en lite avskild del av huset där jag sitter och scrappar.

Hur organierarar du din scrapplats?
Min scrapplats är inte speciellt organiserad. Jag använder mig av lådor, mappar, påsar, vertygslådor och väskor från Biltema m m för att försöka hålla var sak på sin plats. Men allt eftersom jag scrappar blir det rörigt och då jag har ett eget rum för mitt scrappande händer det för ofta att röran ligger kvar.

Scrappar du helst kort, Layouter eller Alter?
Kort är det jag mest gör, det händer att jag gör layouter.

Varför är scrapping så roligt?
För mig är scrapping avkoppling. Tankar på problem och stress i jobbet flyger fort bort då jag sätter mig vid scrappbordet :)


Din blogg
http://paivja.blogspot.com

1 kommentar:

Cyllan sa...

Välkommen i gänget!
Kraaam C