onsdag 2 februari 2011

Tekniktips - Solros

Hejsan!
Idag vill jag, Rosemarie/Rosen, visa hur man gör en solros. Den här solrosen passar jättebra som dekoration till barnkalaset eller kanske som en del av en LO och är väldigt enkel att göra.

Det som behövs är en blommall, t ex den här från Mirkwood Designs, cardstock i den färg du vill att blomman ska ha, sax, penna, lim, stämpeldyna, makeup-svamp, glitterlim, falsben, blompinne och dekorationer efter eget tycke och smak.


Använd blommallen till att rita upp två blommor på baksidan av cardstocken och klipp ut dem.

Lägg blommorna med framsidan uppåt. Måtta in spetsarna på två motsatta blad och dra ett streck med falsbenet. Gör så mellan alla bladen på båda blommorna.

Så här ser resultatet ut.

Färga nu in blommorna med hjälp av makeup-svampen och stämpeldynan. Använd den bakre blomman som övningsex för att komma underfund med hur du vill färga in. Tänk på att börja från mitten av blomman och gnugga färgen utåt mot bladen.

Nu är det dags att använda glitterlimmet. Dra en sträng längs linjerna som du gjort med falsbenet och sedan runt varje blad på båda blommorna.

Till mitten av blomman klipper du ut en cirkel på ca 8 cm i diameter, använd gärna en sax som ger vågit mönster. Glitterlimma runt kanterna.

Vill du sätta blomman på en pinne så kan du använda en bit av spillpappret och göra en liten hållare för pinnen.

Sedan är det bara ett limma fast pinnen på baksidan av den bakre blomman. Även här har du nytta av den bigade linjen för att kunna sätta fast pinnen längs mitten av blomman.

Nu är det bara att sätta fast den främre blomman och mittcirkeln. Därefter kan du dekorera blomman med stämpelmotiv, foton och allt möjligt annat kul.

Här är en bild på en solros jag gjort tidigare med ett lite ljusare cardstock och som är färdigdekorerad.

 Hoppas att du fått inspiration av detta tips och om du provar att göra en egen liten blomma så skulle det vara jättekul om du vill visa upp ditt alster på vårt forum.
/
Rosemarie/Rosen


4 kommentarer:

Päivi sa...

Fint! Tack för tipset :o)

NHL sa...

En sådan kommer jag att göra!

Annelie sa...

Gulligt!!!

Lina sa...

Jättefin solros!