söndag 19 december 2010

Sköna Scrapsöndag v 50 - Julklappar

God morgon kära bloggläsare, och varmt välkomna till Sköna Scrapsöndag! Har du svårt att hitta på julklappar till de som redan har allt och inget önskar sig? Här finns lösningen: scrappa egna, handgjorda och unika klappar, som garanterat blir mycket mer uppskattade än de köpta!

Det finns hur många idéer som helst, jag tänkte ta upp några av dom här. Man kan göra dom enkla eller avancerade, i vintagestil eller i mer grafisk stil - dessa är superenkla att anpassa till mottagaren eller till sin egen stil och kunnande. Även nybörjare får på detta viset till snygga och till synes avancerade klappar att ge bort till hänförda släktingar och vänner.


En After Eight-ask har fått ny kostym, den enklaste varianten av julklapp. Jag har skurit till pappret så att det är precis lika brett som asken, och sen lindat runt asken och monterat med dubbelhäftande tejp under botten. Dekorerat med en blombukett, en biljett och halvpärlor.


En vikt tetrapack, med gåva i. Enkelt dekorerad med några blommor och halvpärlor. Kan hängas upp i granen likaväl som läggas under den. Den kan göras i princip hur stor eller liten man vill, enkel att anpassa efter gåvans storlek. Enda kruxet att tänka på här, är att man måste stoppa in gåvan innan man gör den klart.


En lite mer avancerad julklapp som kräver lite mer verktyg och material. Magnoliastämplar stämplade och färglagda på krympplast, monterade på en kedja med lås, och hängt på några berlocker. En mycket uppskattad julklapp bland de mindre flickorna, jag lovar!

Hoppas nu att ni får en underbar avslutning på helgen och att det finns några handgjorda julklappar under granen på julafton!
/Mvh Linda/ScrapLinda

Inga kommentarer: